Enkle tips!

DIY- fuglemat :D

Hei!

Jeg fikk ikke blogget noe i går, var med Endre så og si hele dagen! Vi var blant annet på sørlandssenteret for å kjøpe inn noen gaver og litt sånt, men utenom det er det ikke stort å si om gårsdagen. Tentamenen gikk forresten greit, takk for alle kommentarene! Jeg skal prøve å få svart alle så fort som mulig.

I går, etter at jeg hadde vært med Endre, lagde jeg og mamma vår egen fuglemat som vi pleier å legge ute om vinteren! Vi begynte med dette i fjor og det ble en stor suksess! Småfuglene elsker det, og i fjor måtte vi lage masse fordi de spiste så mye. Det er veldig enkelt å lage i tillegg til at det er veldig til hjelp for de små fuglene når snøen begynner å komme! 

Det eneste dere trenger er:

 • Fuglefrø (sesam, solsikker etc)
 • matfett
 • delfiafett
 • former til å ha massen i

Haha, perlesukkeret skulle ikke være med på bildet! 

Dere velger helt selv hvor mye dere vil lage, men vi valgte å bruke 250g av bakefettet og det samme av delfiafettet. I oppskriften vi fulgte står det at en skal ha ca dobbelt så mye fett som frø. Fettet skal smeltes sakte i en kjele! Imens kan dere blande sammen alt av frø.Dette heller dere oppi formene som dere skal bruke. Jeg valgte å bruke muffinsformer i plast. Pass på å velge noe som holder på formenog som ikke blir ødelagt av det smeltede fettet!

Til slutt heller dere i fettet før dere setter formene i kjøleskapet eller et annet sted hvor det er kjølig. Når alt fettet har stivnet, kan dere ta fuglematenut av formene og voilà!

Det kan være lurt å legge maten et sted hvor ikke alle de store fuglene kommer til! Vi pleier å legge vår fuglemat i en liten, søt fuglekurv/hus som vi har hengt opp ute.Hva syntes dere?
Pleier dere å lage fuglemat?

DIY- personlig skrivebok!

Hei!

Som sagt så har jeg vært ganske så effektiv i dag. Jeg har fått gjort så mye forskjellig, laget liste over nye ideer til bloginnlegg, og nå har jeg også fått laget meg en bok hvor jeg kan skrive ned alle disse ideene! *stolt*. Jeg kunne jo strengt tatt bare skrevet ned alle ideene på post-it lapper eller på pc'en, men det er jo så mye mer oversiktelig å ha det samlet i en bok! I tillegg så liker jeg å se tilbake på gamle ideer. I boken kommer jeg også til å skrive ned oppskrifter og annen inspo som jeg finner rundt omkring. Jeg håper dette skal hjelpe meg til å bli en bedre blogger! 

Hvis dere ser bøkene på venstre side på bildet ovenfor så er det disse jeg har brukt! Jeg har bare ikke noen andre bilder av bøkene.. Bøkene ble kjøpt på salg på panduro i Oslo, men de har de vel i de fleste panduro-butikkene regner jeg med. Som dere kanskje har fått med dere så maler jeg så og si alt jeg lager, og denne gange var heller ikke noe unntak!

Jeg brukte disse to fargene som jeg kjøpte hos Søstrene Grene for en veldig billig penge! Tror den til venstre kostet 13,- mens den til høyre er litt større og kostet rundt 30,- Jeg malte først hele boka med den hvite malingen for å bli kvitt den kjedelige pappfargen som boka egentlig har. På dette tidspunktet ante jeg jo egentlig ikke hva jeg skulle gjøre vidre med boka før jeg kom på ideen om håndavtrykk!

Haha, uff. Men resultatet ble ganske kult og man kan klart se at dette er en hjemmelaget bok, noe jeg syntes er litt tøft. Det som også er litt tøft å tenke på er at ingen andre har en helt lik bok! 

Hva syntes dere? :D

DIY- minikommode

Hei! 

Nå har jeg endelig fått laget noe nytt hvor jeg faktisk ble fornøyd med resultatet! Det er så kjedelig å komme inn i perioder hvor kreativiteten er på bånn, men nå har den kommet sakte men sikkert tilbake igjen! Dette er vel egentlig ikke noe jeg har laget, nermere dekorert, men ting blir plutselig mye mer brukervennelige såsnart en bare har satt litt personlig preg på det. Dagens DIY er jeg ikke helt sikker på hva jeg skal kalle. Et skrin passer ikke helt, men en oppbevaringsbox høres altfor kjedelig ut til at jeg vil bruke det. 

Dette "skrinet" har jeg kjøpt på Søstrene Grene for rundt 15 kroner, noe som er superbillig! Og kommer i vanlig tre slik at du kan gjøre så og si hva som helst med det. 

Jeg valgte å male "skrinet" i en lys brunfarge slik at det ser litt gammelt ut. dette gjorde jeg mest på grunn av at jeg ville lage et skrin i en litt gammeldags og slitt stil. Stilen har egentlig et navn, men det har jeg for øyeblikket glemt dessverre. Dere vet sikkert hva jeg snakker om uansett.. Etter å ha malt "skrinet" klippet jeg ut et dekorpapirsom skulle plasseres på toppen av "skrinet".For at det skulle passe sammen med skrinet (ikke skrike frem) malte jeg litt med samme malingen oppå papiret. Da ble det seende slik ut:

På bildet har jeg også brukt sandpapir på kantene av lokket slik at kantene på papiret ikke skulle bli så synlige. Helt til slutt valgte jeg ut litt dekor til lokket som passet til stilen. 

Og voilà! Utrolig enkelt og ikke minst billig! Samtidig som du faktisk kan bruke det som gave til venner og kjære fordi det er noe du faktisk har brukt litt tid på. For eksempel så kan man jo gi det i gave sammen med noen søte neglelakker liggende i skuffene.

Hva syntes dere?

DIY - bilderamme

Hei!

I dag er været helt pyton, det regner og er helt grått ute. Egentlig er jeg ganske glad i regn, det gir en så koselig stemning + at det er en fin unnskyldning for å være inne! På dager som disse pleier jeg ofte å daffe forran tv'en eller finne på noe kreativt, idag falt jeg på det siste. For noen dager siden så var jeg og mamma på Søstrene Greneog handlet litt. Jeg kjøpte meg en del skolesaker og en bilderamme i kjedelig tre slik at jeg senere kunne dekorere den. Det har jeg prøvd på idag halv 10 om morgenen.. Ikke akkurat noe jeg anbefaler de som liker å sove lenge.. Resultatet ble ikke sånn superbra, men det ble jo i allefall bedre enn utgangspunktet! 

Dette var utstyret jeg brukte, maling, rammen og stempel.

Først malte jeg rammen i ønsket farge og lot det tørke. Jeg valgte lilla fordi jeg hadde litt lilladilla på morgenen. Når malingen tørket tok jeg litt maling på stemlpene og plasserte de der hvor jeg ville ha de. Jeg anbefaler ikke å bruke maling, for det ble skikkelig utydelig! Jeg måtte gå over med blyant etterpå slik at man kunne tyde hva som sto der.

Ble som sagt ikke helt fornøyd med resultatet, så det kommer garantert fler innlegg om bilderammer, haha! Det kan hende jeg vil forandre litt på denne også, vi får se. Om dere har noen forslag så er det bare å rope ut! 

Hva syntes dere?

DIY - søtt skrin

Hei!

Da jeg sa tidligere at jeg skulle legge ut ennå et innlegg så hadde jeg helt glemt at jeg skulle vekk på jentekveld. Men flink som jeg er så har jeg nå fått redigert ferdig bildene sånn at jeg kan vise dere det nyeste jeg har laget, nemlig en boks, haha! Jeg husker ikke hva det heter, det er vel kanskje skrin det kalles? Anyway.. Selve skrinet kjøpte jeg på Søstrene Grene da jeg var i kr.sand. Tror det kostet 18 kroner om jeg ikke husker helt feil. Ganske billig! I tillegg så trengte jeg noe å ha som alternativ til premie ved eventuell konkurranse, så får dere bare si ifra om dette er noe dere kunne tenke dere å vinne!

Hva du trenger til dette varierer utifra hva slags utseende du vil ha på skrinet. Det jeg brukte var vannmaling, pussepapir, dekoreringspapir, lim og dekorasjon. Fremgangsmåten er veldig enkel! Du starter med et vanlig skrin som helst bør være i ubehandlet tre slik at du kan male på det uten problemer. Når du skal male bør du bruke en farge som passer til dekorasjonen. Jeg valgte å blande mørkebrun, hvit og gul. Dette ga meg en beige-aktig farge som ga skrinet et litt gammeldags preg. For å få det til å se slitt ut valgte jeg å bruke lite maling slik at penselen ikke fikk dekker alt. Dette kan dere f.eks se på lokket. Hemmeligheten er med andre ord en nesten helt tørr pensel!

Etter at du har malt ferig skrinet kan dekoreringen begynne! Jeg valgte papiret som dere ser på bildet over fordi det passet med fargene på skrinet. Dette papiret linte jeg på toppen av skrinet for så å male lett over dette også. På den måten stikker det ikke så veldig frem fra boksen. I tillegg valgte jeg å bruke pussepapir lett over kantene på papiret slik at de ser litt slitte ut. Helt til slutt limte jeg på uglemotivet og Voilà! 

Hva syntes dere?
Kunne dere tenke dere å vinne dette i en eventuell konkurranse? 

DIY- smykkestativ

Hei!

I dag hadde jeg lyst til å gjøre noe kreativt- igjen- så jeg prøvde meg på et smykkestativ av papp siden jeg hadde en del liggende. Superfint ble det jo ikke, og jeg må jo innrømme at jeg foretrekker smykketrærne jeg har, men på en annen side så trengte jeg noe å henge opp alle øredobbene mine på! Fremgangsmåten er ganske enkel, og det er ikke noe kostbart i det hele tatt! det eneste du trenger er papp i ønsket størrelse, lim, saks, noe å dekorere med og noen stifter til å stikke hull med.

Fremgangsmåten er superenkel! 

Først klipper man ut en pappbit som skal være selve smykkestativet hvor smykkene skal henge. Størrelse velger man helt selv. Etter det klipper man ut en støtte som skal limes på baksiden at smykkestativet. Da vil det se slik ut:

Støtten skal til slutt (etter at limet har tørket) brettes ned igjen mot venstre. Det kan være lurt å feste litt skoletyggis under rammen og støtten slik at den ikke glir når du setter den opp. Etter  å ha limt sammen støtten og rammen kan pyntingen begynne! Jeg valgte å bruke scrappingpapir for å gi rammen litt liv! Jeg valgte en farge som passet resten av rommet mitt, klippet den ut i riktig størrelse og limte den på. Jeg valgte også å klippe ut en hvit ramme for å få det til å se ut som et slags bilde. Rammen var litt vanskelig å få fin, men dere får det nok bedre til enn meg! Når alt er limt på er det bare å starte med hullene. Et tips er å IKKE bruke øredobbene til dette! Da knekker de nok. Jeg brukte derfor tegnestifter.Hva syntes dere?

 

DIY- personlig bordpynt!

Hei!

Siden tidsskjemaet mitt har vært veldig stramt de siste dagene så har jeg fått svært liten tid til å være kreativ, noe som ikke er særlig bra. Det blir som en liten boble som bare MÅ sprekke, noe den også har gjort. I dag klarte jeg ikke å holde meg unna lengre, jeg måtte bare lage noe! Jeg endte opp med å dekorere det ene ikea-bordet mitt med bilder av vener og kjæresten. Selv syntes jeg bordet ble veldig søtt og mye mer livlig! 

Det du trenger til dette er:

* Et bord å dekorere. Jeg valgte å bruke et billigbort fra Ikea fordi jeg ikke ante hvordan resultatet ville bli.
* Hobbylim ( jeg bruker trelim og blander med litt vann)
* Bilder og annen dekor til bordet.

Slik gjør du:

Bland sammen en passe tykk limblanding slik at den går an å smøre over uten å ødelegge bildene, men samtidig ikke for tyntflytende. Da vil den rett og slett ikke feste seg. Plasser bildene på en ren, ønsket overflate og før limblandingen forsiktig over med en svamp. Pass på at hele bildet blir vått slik at alt fester seg til overflaten av bordet. Da du har gjort dette kan du gå over bordet med en papirbit og fjerne sølet på siden av bildene. Pass på å ikke tørke over bildene, de kan bli ødelagte!! Vent til limet tørker, og voila! :D

Hva syntes dere?

Jeg skal forresten prøve ut de andre forslagene dere kom med også! Jeg må bare finne ut en måte å gjøre det på, hehe. 

Dear Diary - DIY

Hei!

Nå tenkte jeg det kunne være på tide med et nytt "gjør det selv" innlegg, som jeg forresten endrer til DIY fordi det er mye kortere! I går begynte jeg plutselig å savne en bok som jeg kunne skrive ned dagens hendelser i, mer eller mindre en dagbok bare ikke fullt så hemmelig. I stede for å skrive om "årets kjekkeste" og "årets bitch" så vil jeg heller skrive om ting som skjer i hverdagen slik at jeg kan se tilbake på de dagene og huske og verdsette ting litt mer. Uansett så trenger jeg jo ikke å ramse opp hvilken gutt jeg liker i en bok, det tror jeg nok at alle vet uansett! Og når det gjelder årets bitch så gidder jeg virkelig ikke bruke masse penger og energi på en bok bare for å skrive det navnet ned.. Jeg har bedre ting å gjøre, haha. Men tilbake til saken, jeg ville ha en bok, derfor kjøpte jeg en i dag. Jeg kjøpte min på en hobbybutikk, så den var helt "ubehandla" når jeg kjøpte den. 

Slik så den ut:

Veldig kjedelig og trist utseende, defor fant jeg frem litt maling og pynt for å piffe den litt opp!

Jeg malte boken på utsiden før jeg begynte med noe annet. Jeg valgte å bruke lilla fordi det er en farge som passer sammen med det aller meste. I tillegg hadde jeg ikke mer hvitt igjen, så da ble valget ganske enkelt for min del. Velg en farge dere liker! Jeg brukte vannmaling (?) siden det er den malingen som tørker fortest. Jeg følte heller ikke at det var nødvendig med oljemaling. Når malingen tørker er det bare å pynte i vei! 

Hva syntes dere? 
Hvis dere har noe forslag til hva jeg kan lage så rop ut!! 

 

 

Gjør det selv- fyrstikkeske!

Hei!

nå er det lenge siden jeg har hatt et "gjør det selv" innlegg! Egentlig syntes jeg at "gjør det selv" er et utrolig tungvindt navn på innlegget, og jeg vet om flere som heller kaller det DIY (do it yourself?) men jeg vet ikke helt om jeg burde bytte navn nå som jeg har kalt alle de andre for "gjør det selv". Hva mener dere? Og for dere som ikke vet hva "gjør det selv" innleggene handler om så er det innlegg hvor jeg tipser om diverse ting dere kan lage hjemme. Eksempler kan dere finne her.

Som kanskje en del av dere har fått med dere så elsker jeg lys! Jeg elsker stemningen av tente lys i mørke rom. Jeg tenner lys når jeg leser bøker, når jeg øver til prøver eller når jeg bare skal slappe av. Derfor bruker jeg også mange fyrstikker, lighter er liksom ikke like koselig. Men siden fyrstikkesken er så kjedelig å se på så ville jeg "pimpe" den litt, haha! Det eneste du trenger er:

Fyrstikkeske i ønsket størrelse
Lim
Ark + annet å pynte med

 

Det du gjør er at du velger deg ut noen farger som du har lyst til å bruke. Jeg valgte to "temaer" hvor det ene ble litt sukkersøtt og det andre ble mer stilrent. Først lålte jeg opp papiret ved å legge esken ned på ønsket papir, tegnet rundt og klippet ut den degnede figuren. Deretter limte jeg arket på esken og pyntet med bånd og klistremerker. Husk å ikke lime noe over den stripen hvor du skal dra fyrstikken. Det anbefales heller ikke å ha noen pyntetråd i nærheten, da dette kan ta fyr. Better to be safe than sorry...

Hva syntes dere? 
Må forresten vise dere et forslag til header som jeg fikk tilsendt istad! Veldig fint etter min mening,men jeg vil også høre hva dere syntes. Mer om det etterpå! :D 

 

I'm Born for You

Hei.

Da var endelig mattetentamen overstått og takk gud for det! Prøva gikk sånn helt greit, men jeg aner virkelig ikke hva karakteren blir. Jeg har egentlig tenkt å prøve å ikke tenke noe mer på den og bare nyte fritiden! Vi har en tentamen i morgen også, men det er bare norsk. Derfor skal jeg bare slappe av og kose meg i dag. I går, når jeg hadde øvd i flere timer, ble jeg litt rastløs og fikk veldig lyst til å gjøre noe kreativt. I tillegg hadde jeg brent ut det ene lyset mitt, derfor laget jeg en søt liten lykt! Jeg har brukt samme serviett før, og på servietten står det "I'm Born for You". Jeg elsker de serviettene! 

Jeg syntes i alle fall den ble veldig søt ^^ Om dere lurer på hvordan jeg gjorde det så kan dere ta en titt her!

Hva syntes dere?

"Gjør det selv" x 2 !!

Hei igjen!

I dag tenkte jeg å vise dere 2 "gjør det selv" forslag! Den aller første er en ting jeg lagde for en god stund siden, og nummer to er en ting jeg ordnet i dag. Ingen av tingene er laget av meg, men jeg har brukt gamle saker og ting som bare har slengt rundt i huset og brukt de til nye ting. Gawd, dette ble dårlig norsk merket jeg.. Jaja, vi får bare komme til saken i stede. Den aller først "gjør det selv" tingen jeg vil vise dere er en benk/kommode/kall det hva du vil, som jeg lagde for ganske lenge siden, og som jeg tror en del av dere allerede har sett: 

Denne er laget av to gamle høyttalere som var ødelagte.Tror de så slik ut før:


Noe lignende i alle fall. 

Jeg dro bare ut alt som var inni og Voilà! :D Den er fin til oppbevaring også, for den har jo hulrom hele veien innvendig hvor ledningene var før. Fin benk til å ha akvarie eller andre mellom-tunge ting på! Bare pynt den opp med gamle bilder eller hva enn du måtte ønske! Det andre jeg ville vise dere var hvordan en kan lage en supersøt skål ut av f.eks et gammelt lys(eller i hvertfall det lyset var oppi)

Etter at du har brukt opp det gamle lyset ditt så tar du bare tak i stearinen og drar den ut. Om dette ikke går så må du bruke en kniv eller noe annet for å løsne stearinen. 

Skålen kan du egentlig bruke til hva som helst! Og om du ikke vil kaste stearinen så kan du jo også smelte den og lage nye lys!

Om dere har noen gode tips eller forslag så er det bare å sende de inn! Jeg blir utrolig glad for litt inspirasjon og hjelp til nye ideer! 
Hva syntes dere? 

 

Gjør det selv- bildesnor!

Hei søte lesere!

I dag måtte jeg gjøre noe kreativt. Ble rett og slett så utrolig rastløs av å ha sovet halve dagen. Uansett hvor sliten jeg egentlig er i kroppen så måtte jeg bare få klippet og malt litt, derfor laget jeg noe enkelt som jeg fikk inspirasjon om fra en annen blogg for en god stund tilbake. I går handlet jeg inn noen pyntebånd og klyper siden jeg hadde tenkt å lage dette uansett, derfor satte jeg meg ned med maling og klipping etter at jeg hadde fått øvd litt på kjemiprøven. Dagens gjør-det-selv: Bildesnor!

Jeg brukte vanlige tre-klyper til dette. Størrelsen kan du jo variere helt selv, men jeg valgte mellomstore klyper. Disse malte jeg med vannmaling. Oljemaling ble prøvd ut først, men malingen har ennå ikke tørket.. Derfor valgte jeg å bytte til vannmaling og det tørket veldig fort. 

Dette bildet ble veldig dårlig, beklager for det, men her ser dere i hvertfall innkjøpet mitt av bånd. De ble kjøpt på upstairs så de var utrolig billige! Til denne bildesnoren brukte jeg den øverste typen! Jeg tror det skal gå med så og si alle typer, bare pass på at den er sterk nok! Klipp snoren/båndet i en passende lengde. 

Til slutt hengte jeg tråden opp med "lærertyggis" som jeg alltid kaller det. Jeg vet ikke hva det egentlig heter dessverre, men tror de fleste skjønner hva jeg mener? Du kan jo egentlig henge den opp med hva du vil. Bildene er bare midlertidige egentlig. Jeg tror nok det kommer opp venne-og/eller- kjærestebilder når jeg får bestilt det. Akkurat nå var dette de fineste bildene jeg fant. Jeg bruker den også som "smykkestativ" for øyeblikket, haha!

Hva syntes dere? 
Har dere noen flere forslag til meg? 

Gjør det selv - smykkeboks

Hei alle søte!

I dag har jeg ryddet litt opp i smykkeskuffen min og endte til slutt opp med en haug av ubrukte smykke-bokser. Disse boksene er jo bare svarte og kjedelige så da hentet jeg frem min kreative side og pyntet den ene litt opp! Resultatet ble en søt smykkeboks som jeg enten kan pynte opp rommet med eller som jeg kan ha de smykkene jeg bruker mest oppi. Valgmulighetene er jo uendelige! Jeg valgte en litt vårlig look på denne boksen, men dere kan jo pynte med hva enn dere vil!

Dette er utstyret jeg brukte. Grunnen til at jeg brukte to forskjellige typer lim er at jeg ikke ville bruke synlig lim under tråden som skal gå tvers over boksen. 

Start med å finne en boks som du ønsker å pynte. Jeg valgte en tidligere smykkeboks som jeg ville fornye.


Begynn med å lime båndet på boksen. Det kan være lurt å feste noe i endene slik at tråden ikke krøller seg. Jeg valgte å lime på blomster. 

Og voilà! En ny og finere smykkeboks klar til bruk!

Hva syntes dere?

Hjemmelagde bordkort

Hei søtinger! 

Nå er det ikke lenge igjen til konfirmasjonstiden starter, og i likhet med mange andre skal det bli holdt konfirmasjon i dette huset også. Siden vi ikke blir så utrolig mange som vi tidligere har vært så bestemte vi oss for å gjøre litt mer ut av bordkortene. Jeg og mamma dro til byen for å handle inn noen småting til kortene. Fy søren å mange mennesker! Jeg tror jeg skal notere ned at påskeaften ikke er en god shoppingdag! Uansett.. Kortene ble ikke sånn superspesielle, men jeg ville gjerne dele de med dere uansett. 

Dette er det utstyret dere vil trenge:Dere må selvfølgelig ha mye mer ark enn det som er på bildet. Vi brukte litt over 2 store ark (kvadratiske som du får kjøpt på hobbybutikken) og det holdt til 17 kort. 

Start med å klippe opp passe store kort og skriv deretter navnene på de. Husk å bruke den aller første som mal slik at alle blir sånn ca like store. 

Etter at selve kortet er ferdiglaget kan du begynne med pynten. Jeg valgte å pynte med vårfargede blomster siden bordekorasjonen også skal ha noen av disse fargene. Jeg valgte ut noen ulike typer blomster og limte de sammen i litt forskjellige kombinasjoner. Hos oss fikk konfirmanten en helt egen blomst, foreldrene fikk to identiske og resten av gjestene fikk blomster som på bildet under.

Disse varierte jeg litt med knappefargen og fasongen på kronbladene. 

La limet på blomstene tørke før du til slutt fester de til bordkortene! Jeg festet de med lim.

Og voilà! :D

Hva syntes dere? 
Har forresten så vidt startet å se på bloggene fra forrige innlegg nå, men tar litt tid, hehe.  

Gjør det selv- eske og syltetøyglass!

Hei!

Nok en gang har jeg hentet inspirasjon fra denne kreative bloggen! Jeg elsker alle de herlige ideene hun stadig legger ut. I dag fant jeg ut at jeg ville prøve ut noe som jeg ikke har gjort siden barneskolen, nemlig dekorere syltetøyglass! Jeg dekorerte også en eske, men denne tok jeg kun bilder av etter at den var ferdig. Derfor legger jeg først ut bilder av fremgangsmåten på syltetøyglassene. 

Det du trenger er :


* Trelim
* Litt vann
* Noe å blande limet og vannet i
* En liten svamp
* Et syltetøyglass
* En serviett 

Bland litt lim og vann sammen i en bolle eller en kopp. Hvor mye vann du tar avgjør hvor kjukkt limet blir. Jeg vil anbefale å ikke ta for mye vann fordi da blir tørketiden mye lengre. 

bruk svampen til å smøre et tynt lag med limet over der hvor du har tenkt å feste servietten. Om du skal ha servietten over hele glasset slik som jeg har gjort så må du også ta lim over hele glasset. 

Deretter fester du servietten forsiktig på glasset. Husk å ta av de to lagene som henger på servietten. Det skal kun være "bilde-laget" igjen. Dette er fordi det blir mye finere, i hvertfall etter min mening. Etter at du har festet servietten forsiktig på glasset så går du forsiktig over med svampen slik at hele servietten blir fuktig og fester seg ordentlig. 

Til slutt må du plassere glasset et sted hvor det ikke vil feste seg til noe annet, og hvor det kan få tørke ifred. Jeg valgte å dra av restene før limet tørket, men det aller beste er nok å kutte servietten før du i det hele tatt starter med limet. Da blir nok kantene finest. 

Når limet har tørket ordentlig så kan du enten fylle glasset med godteri og andre ting, eller du kan gjøre som meg og bruke det til å ha telys oppi. Tips: du kan også pynte med sukker. Her er også et bilde av boksen jeg dekorerte. 

Hva syntes dere?
Vet dere om noen andre hobbyblogger? 

Kreativ sa du?

Hei.

For noen dager siden kom jeg over en blogg med mange superkreative ideer! Jeg ble såpass inspirert at jeg bare måtte prøve noe av det ut. I går var jeg jo som sagt i Kr. sand og handlet litt. Noe av det jeg handlet inn var perler i forskjellige farger. Disse skulle jeg bruke til å "pynte" opp ledningen til øreproppene! Dere kan se inspirasjonsinnlegget her.  Det eneste du trenger er perler, tapetkniv (eller noe lignende) og noe å kutte oppå. 

Kjøpt på en lekebutikk for 20 kr. Etter å ha kuttet opp perlene på den ene siden, åpner dere de med neglene eller noe annet og bare trer de rundt tråden. Det er litt pirkearbeid, men lendinger får mye mer liv! Jeg har ikke blitt helt ferdig med min ennå, men bilde kommer nok når jeg blir ferdig. 

Hva syntes dere? 
Vet dere om noen kreative blogger? 

10 tips for en bedre hverdag!

Heii. 

I dag har jeg lyst å dele 10 tips jeg har snappet opp her og der med dere! Tipsene går ut på hvordan en kan få et bedre humør og en bedre og lysere hverdag! Noen av tipsene har jeg selv prøvd ut mens andre gleder jeg meg til å ta en nermere titt på! Håper dere får noen nytte av tipsene!

 1.  Drikk vann! 
  Vann er både sunt og smaker også godt! Skaff deg selv en god flaske som er lett å bære på og som du liker å drikke av! På den måten blir det lettere å få i seg nok vann i tillegg til at vann faktisk ikke smaker så værst når du først blir vandt til å drikke det mer enn brus og annet søtt

   
 2.  Få nok søvn!
  Søvn er utrolig viktig både for dagsformen vår, ytelse på for eksempel skole og jobb og ikke minst på humøret! Om du må stå opp tidlig så legg deg litt tidligere! Slå av pc'er, tv'er og om nødvendig også mobiltelefonen! Om du ikke er trøtt, legg deg heller og les en god bok eller et blad. Rolig musikk pleier også å hjelpe. 
   
 3. Stress ned! 
  En skoleelevs hverdag består ofte av lekser, prøver og andre skoleting som dukker opp. Dette kan føre til mye stressing og det er derfor viktig å passe på å sette av tid for å roe ned! Stress er både ubehagelig og ugunstig for kroppen din. Det finnes mange måter å stresse ned på. Du kan for eksempel ta deg et godt bad, slappe av med en god bok, tenne stearinlys og mye mer! 
   
 4. Tren!
  Om du har en dårlig dag og virkelig trenger å få tankene dine bort på noe annet kan trening være en god løsning! Trening får tankene over på noe annet OG det gir deg en god følelse! Ta deg en joggetur, sykl litt rundt eller gå over på styrketrening. Valget er ditt. 
   
 5. Spis sundt!
  Få ting får meg til å føle meg så bra og opplagt som når jeg vet jeg spiser sunn og god mat! Sunn mat er viktig for å få den rette energien og de rette næringsstoffene en trenger! Legg godtet på hylla og bruk heller et par ekstra minutter på matlagingen! Gøy er det også! 
   

 6. Hjemmespa!
  Be noen venner/venninner over på besøk og lag et hjemmespa med stearinglys, masasje og ansiktsmasker! Det kan også serveres deilig frukt og andre godsaker. Du kan også velge å være alene! Lås deg inn på badet med gode kremer, kanskje et badekar og voilà! 

   
 7. Prøv noe nytt
  Det å prøve noe nytt er alltid gøy! Og du kan få deg en positiv overraskelse. Prøv ut en ny sport eller forandr noe i klesskapet ditt! 
   
 8. Make a list!
  Lag deg selv en oversikter over alle avtalene dine! Finn ut når du er opptatt og når du får litt tid til overs. Planlegg litt! Det gjør hverdagen mer oversiktelig og det gjør at du lettere kan puste ut uten å være stressa. 
   
 9. En god latter forlenger livet!
  Latter får oss i bedre humør. Saml sammen vennegjengen eller sett deg ned med en god film og le! Du kan jo også gå igjennom gamle bilder eller gamle skrivebøker. Jeg pleier i hvertfall å få meg en ganske god latter av det!


   
 10. Tør å skille deg ut!
  Det er ofte lettere sagt enn gjort, og vi er som oftest redde for hva andre mennesker skal syntes om oss. For å unngå stygge blikk kler vi oss og oppfører vi oss helst som alle andre. Prøv heller å skille deg ut! Vis andre hvem du er! På den måten får du bygget opp en bedre selvtillit og du klarer å være deg selv, noe som føles supert!

 Det var dagens 10 tips! Håper dere likte de! 
 Snakkes <3