Oppskrifter

Oppskrift - Brente mandler :)

Hey!

De siste dagene har egentlig bare flydd av grde! I gr hadde jeg egentlig ingen planer, men da vi fant ut at noen fra familien skulle til srlandsparken, bestemte vi (jeg, ammma og pappa) oss for mte de. Etter ha gtt litt rundt der nede, dro vi videre til Ikea for spise litt. Da hadde klokka allerede rukket bli halv 8! Jeg fikk hanslet en tegnebok og noen smsaker. I dag skulle jeg egentlig vre flink jente og vkne tidlig, men da jeg plutselig vknet i 4 tiden og ikke sovnet fr nermere 7, ble den planen knust. Min dag startet derfor ikke fr rundt 1...

I dag har jeg derfor ikke ftt gjort veldig mye, men jeg har, for fste gang i mitt liv, laget brente mandler! Det er egentlig veldig enkelt, men gud sliten man blir i armene!

Oppskriften vi fulgte:

250g mandler (dere velger selv om de skal vre med eller uten skall)
150g sukker/melis
1 dl vann
(Vi valgte doble denne oppskriften, noe som trolig var grunnen for at det ble s tungt jobbe med. )

Hell alt oppi en gryte og rr rundt av og til helt til vannet har fordampet. Etter dette vil sukkeret bli helt trt fr det smelter. Da er det viktig rre hele tiden slik at det ikke svir seg! Nr alt sukkeret er smeltet, heller dere dette over p bakepapir. Vi valgte legge bakepapiret p et stekebrett. Det sto ogs at vi skulle smre bakepapiret med olje, noe vi gjorde, men om dette er ndvendig vet jeg ikke.

Nr mandlene er avkjlt kan man begynne knekke de ifra hverandre. Frst prvde jeg dele hver og en ifra hverandre, men inns fort at dette var s og si umulig! Da jeg hadde ftt de i en grei strrelse, la jeg de oppi sm, ste glass fra Ikea og dekorerte med ste slyfer!

Oppskriften holdt til ca 8 slike glass!

Har dere laget brente mandler fr? :D

Herlig fruktsalat

Hei!

I dag har jeg fri fra skolen *Lykke* og har derfor ftt brukt dagen ganske s effektivt! Mer om det kommer litt senere, men n tenkte jeg dele en herlighet med dere, nemlig fruktsalat! Fruktsalat er jo ekstremt lett lage og man kan jo bruke s og si alt av frukt oppi! I dag hadde jeg veldig lyst p masse frukt, s da samlet jeg sammen det jeg kunne finne i huset. Porsjonen jeg lagde holdt til minst to personer, avhenger jo selvflgelig av hva man bruker den til og hvor storspiste gjestene er! Jeg valgte ha det samen med kesam og en brblanding, ble utrolig godt!

Dette var alts frukten jeg brukte. Jeg brukte som sagt ogs litt br ved siden v (skogsbr, blbr og litt snn), men det er virkelig ikke ndvendig for f en god fruktsalat!

Kutt opp frukten i nsket strrelse og mengde. Jeg valgte bruke 3/4 eple, 1 kiwi, en dsj med druer og 3/4 pre. Det er ogs veldig godt med banan, men det hadde jeg ikke tiljengelig, buhu. Dette er kanskje for noen slsing i og med at jeg ikke bruker opp hele frukten.. Svaret er fruktposer!

Funker fett! Legg posen i kjleskapet s holder den seg fin frem til noen andre spiser den opp! Dette er jo egentlig en ferdig fruktsalat, men jeg valgte lage en aldri s liten vri med kesam og br. Da blir det mer en dessert, som smaker helt nydelig om noen lurte!

Her har jeg blandet inn bra i fruktsalaten. Elsker fargene!

Til slutt tok jeg kesam og fruktsalaten i noen ste glass, og voil!

Fler enn meg som elsker fruktsalat?
Har dere noen andre forslag til hva en kan bruke fruktsalaten til?

Italiensk soda

Hei sweeties!

N skal jeg tipse dere om en drikke som smaker utrolig godt og som er superenkel lage! Drikken heter Italiensk soda og blir solgt p en del kafeer rundt omkring. Det finnes uttallige forskjellige smaker du kan velge mellom, men denne gangen valgte jeg bringebr, utrolig god! Jeg er ikke helt sikker p hvor disse flaskene med smakene selges utenom i Grimstad hvor de selges p kafeen p Odden. Det gr garantert an bruke andre typer smakstilsetninger ogs! Det du trenger er:

2 SS smakstilsetning (aner ikke hva det kalles)
3 isbiter
Sprite eller en annen brus som ligner



To spiseskjeer kan se utrolig lite ut, men ikke la dere friste til helle oppi mer! Tro meg, den er sterkere enn dere tror! I tillegg blir drikken veldig kvalmenes om dere har oppi for mye.

And enjoy! For dere som er interessert s gr det ogs helt sikkert an bruke dette som festdrink med alkohol. Jeg har bare ikke testa det ut enn..

Har dere smakt dette fr?

Real American Brownies- oppskrift

Hei!

Jeg glemte fortelle dere det, men i gr s hadde jeg besk av ei god venninne, Anita. Vi hadde lyst til bake noe, s vi fant frem denne supre oppskriften p brownies. De er kanskje ikke det sunneste en kan spise, men fy sren gode! Anbefaler alle kakemomser bake denne kaken.

Ingredienser

6 stk egg
8 dl sukker
3 ts Vaniljesukker
4,5 dl Hvetemel
300 gr smeltet margarin
9 ss kakao
100

gr

Hakkede mandler / ntter

Fremgangsmte

1 porsjon gir ca 20 kakestykker

Ingen vil mistenke deg for ha brukt kakemix i disse! Viktig rre sammen for hnd for f den riktige seige konsistensen.


Slik gjr du
Egg og sukker rres sammen for hnd. Ha i de vrige ingrediensene. Dryss mandler/ntter p toppen.

Stekes 25-35 min. ved 180C p nest nederste rille.
Spesielle egenskaper
Stor langpanne

Jeg ble veldig fornyd med resultatet! Kaken ble veldig saftig og god, snn som ekte brownies skal vre! Vi brukte en litt mindre form enn det som er oppgitt rett og slett for f den litt hyere.


Har dere noen oppskrifter dere vil dele?
Liker dere brownies?

Tilslrte bondepiker

Hei!

N har jeg akkurat spist en herlig dessert som jeg tror de fleste har hrt om. Tilslrte bondepiker! Oppskriften er superenkel og kan sikkert gjres p s mange forskjellige mter. Vi valgte flge en som sto p en boks. Oppskriften var fin og resultatet ble veldig godt! Det eneste jeg vil anbefale dere er bruke mer epler og Griljermel. Det ble litt for stor overvekt av krem etter min smak.

Liker dere tilslrte bondepiker?
Vet dere om noen andre oppskrifter?

Deilige solboller - oppskrift og resultat!

Hei igjen!

Kakemomsene har sltt til igjen! Jeg og mamma fant nok en oppskrift p nettet, denne gangen p solboller. Vi handlet inn det vi trengte og satte igang bakingen! Bollene ble utrolig saftige og gode og jeg er veldig fornyd med resultatet! Siden s mange likte at jeg delte oppskriften forrige gang s legger jeg den med denne gangen ogs. denne er hentet herifra.

Solboller

250 g smr

8 dl lettmelk , skummet melk eller vann

2 dl appelsinjuice

3 dl sukker

2 egg

100 g gjr for ste deiger

3 ts kardemomme

ca 2100 g hvetemel

Fyll:

3-4 ss brunt sukker

1-2 ss kanel

ca 3 dl vaniljekrem ( ferdig kjpt)

Egg til pensling

Slik gjr du det:

Smelt smr , tilsett melk eller vann og appelsinjuice og varm til ? fingervarm? . Rr ut gjren i litt av vsken (trrgjr tilsettes sammen med hvetemelet) . Rr eggene ut i resten av melken.

Ha alt det trre i bakebollen og tilsett vske mens maskinen gr. Elt deigen i maskin i 6-8 min, elt til glatt, smidig og blank deig.

Dekk til bakebollen og sett til heving i 30-40 min.

Ha deigen ut p bakebordet, del i to emner og kjevle hvert hver del ut til et rektangel. Dryss over en blanding av brunt sukker og kanel .Rull sammen. Skjr i skiver som til kanelboller og sett p bakepapirkledt stekebrett. Dekk med et klede og la etterheve i ca 40 min. Lag en grop i hver bolle og legg i 1 ss vaniljekrem i hver bolle . Pensle med sammenpisket egg og stek p midterste rille i varm stekeovn ved 230 o C i 8-10 min.

Avkjl p rist.

Denne gangen fulgte vi oppskriften og vi endte opp med nrmere 30 boller i fin strrelse. Det eneste vi brukte mer av enn det som str i oppskriften er vaniljekremen. Vi brukte opp to pakker med piano vaniljekrem.



Lykke til med bakingen! :D

oppskriften p kanelsnurrene!

Hei

Siden noen ville ha oppskriften p kanelsnurrene jeg lagde for noen dager siden tenkte jeg at jeg kunne legge de ut n. Oppskriften er hentet fra denne siden.

Ingredienser

Til 12 store snurrer.

3 1/2 dl melk
1 egg
1 pakke gjr
100 g sukker
150 g meieri smr, romtemperert
2 ts kardemomme
ca. 700 g hvetemel
ekstra mel til utbakning
1 egg til pensling

Fyll:

80 g smr
1 dl sukker
2 ss malt kanel

Fremgangsmte

Varm melken til ca 37 grader.

Smuldre gjren i en bakebolle og rr den ut med den lunkne melken. Tilsett sukker, egg og halvparten av melet.

Arbeid deigen sammen i maskin. Tilsett gradvis resten av melet og det myke smret i sm biter.

Arbeid deigen til den er smidig og slipper bollen. Dekk bollen med plastfilm og et kjkkenhndkle, og la deigen heve til dobbel strrelse.

Ha deigen over p et melet bakebord og arbeid den godt sammen.

Form deigen til en tykk plse og kjevl den ut til et rektangel. Smr leiven med smr og dryss den med sukker og kanel.

Rull leiven sammen som en rullekake og del den i 12 like store biter.

Legg snurrene ved siden av hverandre i en langpanne kledd med bakepapir. Det skal vre litt luft mellom snurrene slik at de vokser sammen under heving. Dekk til med plastfolie og etterhev snurrene i ca. 30 minutter.

Pensle med sammenpisket egg og stek snurrene ved 200 grader (varmluft), midt i ovnen, i ca 15 minutter.

Tips:Bollen kan gjerne drysses med perlesukker eller vanlig sukker fr steking.

Striper av melisglasur p lune snurrer er min favoritt!

Oppskriften er laget av Lise Finckenhagen.

Jeg og mamma var veldig godterisugne den dagen og doblet derfor rra. Det var ikke ndvendig, for nr det str 12 store boller s betyr det virkelig STORE! I hvertfall i vrt tilfelle. Jeg ble veldig fornyd med resultatet, og vil anbefale dere bake kanelbollene til vanlig strrelse (snn at de blir store under steking). Det var de store som ble best, men de sm var ogs utrolig gode!


Lykke til med bakingen! :)