Oppskrifter

Oppskrift - Brente mandler :)

Hey!

De siste dagene har egentlig bare flydd av gårde! I går hadde jeg egentlig ingen planer, men da vi fant ut at noen fra familien skulle til sørlandsparken, bestemte vi (jeg, ammma og pappa) oss for å møte de. Etter å ha gått litt rundt der nede, dro vi videre til Ikea for å spise litt. Da hadde klokka allerede rukket å bli halv 8! Jeg fikk hanslet en tegnebok og noen småsaker. I dag skulle jeg egentlig være flink jente og våkne tidlig, men da jeg plutselig våknet i 4 tiden og ikke sovnet før nermere 7, ble den planen knust. Min dag startet derfor ikke før rundt 1...

I dag har jeg derfor ikke fått gjort veldig mye, men jeg har, for føste gang i mitt liv, laget brente mandler! Det er egentlig veldig enkelt, men gud å sliten man blir i armene! 

Oppskriften vi fulgte:

250g mandler (dere velger selv om de skal være med eller uten skall)
150g sukker/melis
1 dl vann
(Vi valgte å doble denne oppskriften, noe som trolig var grunnen for at det ble så tungt å jobbe med. ) 

Hell alt oppi en gryte og rør rundt av og til helt til vannet har fordampet. Etter dette vil sukkeret bli helt tørt før det smelter. Da er det viktig å røre hele tiden slik at det ikke svir seg! Når alt sukkeret er smeltet, heller dere dette over på bakepapir. Vi valgte å legge bakepapiret på et stekebrett. Det sto også at vi skulle smøre bakepapiret med olje, noe vi gjorde, men om dette er nødvendig vet jeg ikke. 

Når mandlene er avkjølt kan man begynne å knekke de ifra hverandre. Først prøvde jeg å dele hver og en ifra hverandre, men innså fort at dette var så og si umulig! Da jeg hadde fått de i en grei størrelse, la jeg de oppi små, søte glass fra Ikea og dekorerte med søte sløyfer! 

Oppskriften holdt til ca 8 slike glass!

Har dere laget brente mandler før? :D

Herlig fruktsalat

Hei!

I dag har jeg fri fra skolen *Lykke* og har derfor fått brukt dagen ganske så effektivt! Mer om det kommer litt senere, men nå tenkte jeg å dele en herlighet med dere, nemlig fruktsalat! Fruktsalat er jo ekstremt lett å lage og man kan jo bruke så og si alt av frukt oppi! I dag hadde jeg veldig lyst på masse frukt, så da samlet jeg sammen det jeg kunne finne i huset. Porsjonen jeg lagde holdt til minst to personer, avhenger jo selvfølgelig av hva man bruker den til og hvor storspiste gjestene er! Jeg valgte å ha det samen med kesam og en bærblanding, ble utrolig godt! 

Dette var altså frukten jeg brukte. Jeg brukte som sagt også litt bær ved siden v (skogsbær, blåbær og litt sånn), men det er virkelig ikke nødvendig for å få en god fruktsalat! 

Kutt opp frukten i ønsket størrelse og mengde. Jeg valgte å bruke 3/4 eple, 1 kiwi, en dæsj med druer og 3/4 pære. Det er også veldig godt med banan, men det hadde jeg ikke tiljengelig, buhu. Dette er kanskje for noen sløsing i og med at jeg ikke bruker opp hele frukten.. Svaret er fruktposer!

Funker fett! Legg posen i kjøleskapet så holder den seg fin frem til noen andre spiser den opp! Dette er jo egentlig en ferdig fruktsalat, men jeg valgte å lage en aldri så liten vri med kesam og bær. Da blir det mer en dessert, som smaker helt nydelig om noen lurte! 

Her har jeg blandet inn bæra i fruktsalaten. Elsker fargene!

Til slutt tok jeg kesam og fruktsalaten i noen søte glass, og voilà!

Fler enn meg som elsker fruktsalat?
Har dere noen andre forslag til hva en kan bruke fruktsalaten til?

Italiensk soda

Hei sweeties!

Nå skal jeg tipse dere om en drikke som smaker utrolig godt og som er superenkel å lage! Drikken heter Italiensk soda og blir solgt på en del kafeer rundt omkring. Det finnes uttallige forskjellige smaker du kan velge mellom, men denne gangen valgte jeg bringebær, utrolig god! Jeg er ikke helt sikker på hvor disse flaskene med smakene selges utenom i Grimstad hvor de selges på kafeen på Odden. Det går garantert an å bruke andre typer smakstilsetninger også! Det du trenger er:

2 SS smakstilsetning (aner ikke hva det kalles)
3 isbiter
Sprite eller en annen brus som lignerTo spiseskjeer kan se utrolig lite ut, men ikke la dere friste til å helle oppi mer! Tro meg, den er sterkere enn dere tror! I tillegg blir drikken veldig kvalmenes om dere har oppi for mye.

And enjoy! For dere som er interessert så går det også helt sikkert an å bruke dette som festdrink med alkohol. Jeg har bare ikke testa det ut ennå..

Har dere smakt dette før?

Real American Brownies- oppskrift

Hei!

Jeg glemte å fortelle dere det, men i går så hadde jeg besøk av ei god venninne, Anita. Vi hadde lyst til å bake noe, så vi fant frem denne supre oppskriften på brownies. De er kanskje ikke det sunneste en kan spise, men fy søren å gode! Anbefaler alle kakemomser å bake denne kaken. 

 

Ingredienser

6 stk egg
8 dl sukker
3 ts Vaniljesukker
4,5 dl Hvetemel
300 gr smeltet margarin
9 ss kakao
100

gr

Hakkede mandler / nøtter

Fremgangsmåte

1 porsjon gir ca 20 kakestykker

Ingen vil mistenke deg for å ha brukt kakemix i disse! Viktig å røre sammen for hånd for å få den riktige seige konsistensen. 


Slik gjør du
Egg og sukker røres sammen for hånd. Ha i de øvrige ingrediensene. Dryss mandler/nøtter på toppen. 

Stekes 25-35 min. ved 180°C på nest nederste rille. 
Spesielle egenskaper
Stor langpanne

Jeg ble veldig fornøyd med resultatet! Kaken ble veldig saftig og god, sånn som ekte brownies skal være! Vi brukte en litt mindre form enn det som er oppgitt rett og slett for å få den litt høyere. 


Har dere noen oppskrifter dere vil dele?
Liker dere brownies? 

Tilslørte bondepiker

Hei!

Nå har jeg akkurat spist en herlig dessert som jeg tror de fleste har hørt om. Tilslørte bondepiker! Oppskriften er superenkel og kan sikkert gjøres på så mange forskjellige måter. Vi valgte å følge en som sto på en boks. Oppskriften var fin og resultatet ble veldig godt! Det eneste jeg vil anbefale dere er å bruke mer epler og Griljermel. Det ble litt for stor overvekt av krem etter min smak.

Liker dere tilslørte bondepiker?
Vet dere om noen andre oppskrifter? 

Deilige solboller - oppskrift og resultat!

Hei igjen!

Kakemomsene har slått til igjen! Jeg og mamma fant nok en oppskrift på nettet, denne gangen på solboller. Vi handlet inn det vi trengte og satte igang bakingen! Bollene ble utrolig saftige og gode og jeg er veldig fornøyd med resultatet! Siden så mange likte at jeg delte oppskriften forrige gang så legger jeg den med denne gangen også. denne er hentet herifra.

 

Solboller 

250 g smør

8 dl lettmelk , skummet melk eller vann

2 dl appelsinjuice

3 dl sukker

2 egg

100 g gjær for søte deiger

3 ts kardemomme

ca 2100 g hvetemel

Fyll:

3-4 ss brunt sukker

1-2 ss kanel

ca 3 dl vaniljekrem ( ferdig kjøpt)

Egg til pensling

Slik gjør du det:

Smelt smør , tilsett melk eller vann og appelsinjuice og varm til ? fingervarm? . Rør ut gjæren i litt av væsken (tørrgjær tilsettes sammen med hvetemelet) . Rør eggene ut i resten av melken.

Ha alt det tørre i bakebollen og tilsett væske mens maskinen går. Elt deigen i maskin i 6-8 min, elt til glatt, smidig og blank deig.

Dekk til bakebollen og sett til heving i 30-40 min.

Ha deigen ut på bakebordet, del i to emner og kjevle hvert hver del ut til et rektangel. Dryss over en blanding av brunt sukker og kanel .Rull sammen. Skjær i skiver som til kanelboller og sett på bakepapirkledt stekebrett. Dekk med et klede og la etterheve i ca 40 min. Lag en grop i hver bolle og legg i 1 ss vaniljekrem i hver bolle . Pensle med sammenpisket egg og stek på midterste rille i varm stekeovn ved 230 o C i 8-10 min.

Avkjøl på rist.

Denne gangen fulgte vi oppskriften og vi endte opp med nærmere 30 boller i fin størrelse. Det eneste vi brukte mer av enn det som står i oppskriften er vaniljekremen. Vi brukte opp to pakker med piano vaniljekrem. Lykke til med bakingen! :D

 

oppskriften på kanelsnurrene!

Hei

Siden noen ville ha oppskriften på kanelsnurrene jeg lagde for noen dager siden tenkte jeg at jeg kunne legge de ut nå. Oppskriften er hentet fra denne siden.

Ingredienser

 

Til 12 store snurrer. 

3 1/2 dl melk 
1 egg 
1 pakke gjær 
100 g sukker 
150 g meieri smør, romtemperert 
2 ts kardemomme 
ca. 700 g hvetemel 
ekstra mel til utbakning 
1 egg til pensling 

Fyll:

80 g smør 
1 dl sukker 
2 ss malt kanel 

Fremgangsmåte

Varm melken til ca 37 grader.

Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut med den lunkne melken. Tilsett sukker, egg og halvparten av melet.

Arbeid deigen sammen i maskin. Tilsett gradvis resten av melet og det myke smøret i små biter.

Arbeid deigen til den er smidig og slipper bollen. Dekk bollen med plastfilm og et kjøkkenhåndkle, og la deigen heve til dobbel størrelse.

Ha deigen over på et melet bakebord og arbeid den godt sammen.

Form deigen til en tykk pølse og kjevl den ut til et rektangel. Smør leiven med smør og dryss den med sukker og kanel.

Rull leiven sammen som en rullekake og del den i 12 like store biter.

Legg snurrene ved siden av hverandre i en langpanne kledd med bakepapir. Det skal være litt luft mellom snurrene slik at de vokser sammen under heving. Dekk til med plastfolie og etterhev snurrene i ca. 30 minutter.

Pensle med sammenpisket egg og stek snurrene ved 200 grader (varmluft), midt i ovnen, i ca 15 minutter.

Tips: Bollen kan gjerne drysses med perlesukker eller vanlig sukker før steking.

Striper av melisglasur på lune snurrer er min favoritt!

Oppskriften er laget av Lise Finckenhagen.    

 Jeg og mamma var veldig godterisugne den dagen og doblet derfor røra. Det var ikke nødvendig, for når det står 12 store boller så betyr det virkelig STORE! I hvertfall i vårt tilfelle. Jeg ble veldig fornøyd med resultatet, og vil anbefale dere å bake kanelbollene til vanlig størrelse (sånn at de blir store under steking). Det var de store som ble best, men de små var også utrolig gode! 


Lykke til med bakingen! :)