vurdering av blogger

Anbefaling - saragu.blogg.no

Hei igjen!

Jeg begynte såvidt å se litt igjennom alle bloggene som meldte seg på dette innlegget i går. Noen av bloggene har jeg sett før, andre ikke. Jeg vil starte med å vise dere denne nydelige bloggen som heter saragu.blogg.no Grunnen er at det var noe ved den som fikk med til å ville lese mer. Bloggen handler om 17 år gamle Sara som blant annet er en skihopper. Hun skriver en del om en ulykke hun hadde i januar angående skihopp, men hun skriver også mye om hverdagen sin. Vanligvis så blir jeg ikke fanget sånn veldig av hverdagsblogger uten en spesiell rød tråd, men denne bloggen likte jeg når jeg først hadde satt meg inn i hvem denne jenta var. I tillegg syntes jeg det er så kult å lese om mennesker som holder på med noe helt annet enn meg! Jeg skulle ønske bloggen hadde en header, men jaja. 

Hva syntes dere om denne bloggen?
Har dere vært innom denne bloggen før?  

Vurdering av Astsjo

Dagens vurdering er av bloggen astsjo. Etter denne vurderingen har jeg kun 2 vurderinger igjen, så om noen av dere vil ha en ærlig vurdering av bloggen så er det bare å legge igjen en kommentar! Vurderingen vil bli gjort en eller annen dag jeg har tid, men jeg prøver å ha minst en vurdering hver dag! 

Header: Headeren var rett og slett veldig kjedelig. Bildet er dårlig og i tillegg består den kun av en remse av det samme bildet. Det at headeren avslutter midt i et bilde trekker også ned for min del. Om du skal ha en header med bøker som tema, prøv heller å skaffe et litt friskere bilde som er litt klarere. Det gir også mer lyst til å lese bloggen din. 

Design: Designet er enkelt og helt greit. Fargene er ganske rolige og trekker fokus vekk fra innleggene .Alt i alt blir hele bildet av header, bakgrunn og innlegg veldig kjedelig med tanke på at ingen av delene skiller seg veldig ut. Det er nesten null bruk av farger noe som gir bloggen lite liv. Personlig syntes jeg også at det derfor blir tungt å lese de lange innleggene du skriver.

Innhold: I innleggene dine skriver du blant annet om en bok du holder på med. Noen av innleggene, hvor du forteller om dagen din, blir nesten skrevet som i en bok, noe som er litt kult med tanke på at denne bloggen handler mye om bøker. Du skriver lange innlegg, noe som er bra, men jeg savner noen bilder slik at innleggene ikke skal bli så tunge å lese.

Jeg gir bloggen en 3- fordi jeg personlig syntes det var vanskelig å finne motivasjon til å lese igjennom alle innleggene. Noen farger hadde hjulpet veldig! I tillegg håper jeg du vurderer forslaget mitt angående header. Lykke til videre! 

Vurdering av Randommuch

Hei!

Siden jeg ikke fikk lagt ut noen vurdering i går så tenkte jeg at jeg kunne ofre litt av min tid i dag til å vurdere den neste bloggen på lista, Randommuch.blogg.no

Header: Headeren er utrolig søt. Veldig enkel, men jeg liker bildet du har brukt. Det sier veldig mye om bloggens innhold i tillegg til at du har lagt med teksten "just another mammablogg" som også forteller at dette er en mammablogg. Jeg syntes headeren er litt i minste laget og den stopper litt for tidlig på den ene siden i forhold til boksen under. Typiske ting jeg legger mye merke til dessverre og som trekker litt ned.

Design: Designet er veldig enkelt, men det passer godt på denne bloggen. Bakgrunnsfargene lar headeren være i fokus, noe som er veldig bra! Sidemenyen er grei, og jeg liker veldig godt menyen som går over headeren! En ting jeg savner en del på din blogg er arkiv-menyen! Jeg har lest din blogg en stund og vil gjerne få lese noen av de innleggene du skrev før jeg så bloggen. 

Innhold: Personlig syntes jeg du skriver veldig godt. Du skriver på en voksen måte i tillegg til at du klarer å dra inn litt humor i ny og ne. Innleggene dine er varierte og inneholder så og si alltid bilder hvorav de fleste er tatt av deg selv. Du er flink til å få med leserne dine i diskusjoner og du behandler dine lesere godt. Jeg liker innleggene dine, men jeg savner noe jeg ikke helt klarer å sette ord på. Kanskje noen flere bilder av ting rundt deg. Det er sånne småting som i hvertfall jeg syntes ville piffet opp litt.

Alt i alt en veldig søt blogg som jeg er ofte innom. Du skriver godt og varierer mellom "mamma-innlegg", hverdagsinnlegg og diskusjonsinnlegg med fin flyt. Det er en fin blogg du har, men jeg får ikke den super-wow følelsen, og det er en del småting jeg henger meg opp i, derfor får du en 5/4 av meg. Helt klart en god blogg som kan komme veldig langt, stå på!

Vurdering av Ingvils

Hei igjen!

Jeg tar vurderingen med babyskritt her! Jeg har nå kommet til nr 4 på lista. Bloggen heter Ingvils.blogg.no og under ser dere headeren til bloggen.

Header: Headeren ble veldig spinkel for min smak. Fargene passer med designet, men den forteller ikke mye om bloggen annet enn at du tegner bilder til de fleste innleggene dine. Om dette er en tulleblogg eller en seriøs blogg er vanskelig å se. 

Design: Designet er greit og du gjenspeiler fargene på designet i headeren, men du mangler sidemeny! Dette gjør det vanskelig å finne frem til tidligere innlegg og eventuelle kategorier. I tillegg blir bloggen veldig naken. Om du ikke liker sidemenyer så kan du også skaffe meny under headeren eller eventuellt over.

Innhold: Jeg klarer ikke å bestemme meg for om dette er en seriøs blogg eller ikke. Mest av alt syntes jeg det ligner på en sløv etterligning av tegnehanne.no som skriver utrolig bra og som lager veldig morsomme og passende tegninger til innleggene sine. Innleggene i denne bloggen derimot var korte og hadde noe som lignet veldig på paint-tegninger. Noen av innleggene kunne bli litt morsomme, men var ikke noe for min smak. Personlig foretrekker jeg tegnehanne.no I tillegg hadde du en del uregelmessig blogging.

Jeg velger å gi denne bloggen en 2'er som karakter basert på mine inntrykk av bloggen. Den kan sikkert oppfattes som en humorblogg som er morsom på en kjedelig kveld, men dette var ikke en blogg for meg dessverre. 

Husk at dere fremdeles kan melde dere på for å bli vurdert av meg. Meld dere på her.

 

Bloggvurdering av Isln

Det har gått litt tregt unna med bloggvurderingene, men jeg kommer meg sakte men sikkert igjennom. Jeg har nå kommet til nummer tre på listen. Dagens vurdering er av denne bloggen:


Isln.blogg.no

Header:

Jeg liker at du har brukt et bilde som er tatt av deg. Det viser hvem sin blogg dette er. Noe jeg ikke helt likte var de litt forstyrrende elementene i bildet som for eksempel sykkelen i høyre hjørne. Dette er kanskje pirketing, men jeg legger veldig godt merke til slike ting når jeg ser på et bilde. På grunn av disse forstyrrende elementene så syntes jeg at du blir litt liten i headeren. Du er på en måte ikke det som skiller seg veldig klart ut i bildet, noe som var litt synd. Du kan kanskje prøve å redigere bildet litt slik at bakgrunnen blir litt svakere eller noe. Bare et forslag. 

Design:

Designet ditt er veldig enkelt, men det funker fint. Det eneste jeg savnet litt her var en meny over tidligere innlegg. Ellers et veldig søtt og enkelt design.

Innhold:

Innleggene dine inneholder mange flotte bilder som du selv har tatt, noe jeg virkelig liker! Det ser også ut til at du oppdaterer bloggen med nye innlegg mer eller mindre hver dag, noe som gjør det morsommere å følge bloggen. Innleggene er varierte, men noen temaer som f.eks. mote går igjen i enkelte innlegg. Dette er for meg et pluss i og med at dette gir et lite hint om hva vi kan forvente i dine innlegg. Noe jeg ikke likte så veldig godt var det at de innleggene hvor du hadde bilder av f.eks. sko ble veldig nakne. Prøv heller å få bildet litt nermere teksten slik at det ikke blir et så stort mellomrom mellom bilde og tekst. 

En annen ting jeg la veldig godt merke til var outfit-bildene dine. Bildene er fine, men også her har du litt for mange elementer i bildet som helst ikke burde vært der. De gjør at jeg som leser mister fokuset i bildet, noe som er litt synd med tanke på at det er DEG vi skal se. Prøv kanskje å redigere på bakgrunnen eller finn deg et sted i huset med mindre forstyrrende elementer.

Vurdering:

Jeg ender opp på en 3'er denne gangen på grunn av alle smådetaljene som jeg ville forandret på. En positiv ting er at dette er ting som er lett å ordne på, og det er også dermed lett å løfte bloggen høyt med bare noen små forandringer! Stå på videre! 

Til dere andre: Om dere vil ha en vurdering av meg så skriv i dette innlegget! 

Nok en vurdering

Jeg har jo som sagt begynt å vurdere noen blogger etter hvert som dere melder dere på, og denne gangen står Lifeofporn.blogg.no for tur! 

Bloggnavnet: 

Bloggnavnet var det aller første jeg la merke til. Personlig likte jeg ikke navnet, og det er heller ikke et bloggnavn jeg hadde følt meg komfortabel med om jeg hadde snakket til noen andre om bloggen. Bloggnavnet ga meg også et veldig feil førsteinntrykk av bloggen, noe som var litt synd. Jeg skulle heller ønske det hadde vært et navn som sa litt mer om bloggen.

Headeren:

Selve headeren var veldig fin. Jeg liker bildet og fargene i headeren din. Fargene passer fra til resten av designet også. Personlig liker jeg best at headeren er minst like bred som innleggsboxen, noe den ikke var på denne bloggen. 

Designet: 

etter å ha sett på designet sitter jeg igjen med blandede følelser. Jeg liker fargene du har brukt og at det er linker til youtube, facebook osv. Det jeg ikke likte helt var det at det var sidemenyer på begge sider. Jeg syntes det ble litt slitsomt å se på. 

Innhold:

Du bruker mange fargerike bilder, noe jeg liker veldig godt! Du opptarerer med nye innlegg mer eller mindre hver dag noe som er et stort pluss. Noen innlegg kan være utrolig randome, noe jeg ikke helt vet om jeg liker eller ikke. Det kan være veldig morsomt å lese, men kan også bli for mye av det gode i lengden. Lengden på innleggene varierer også veldig mye! Prøv kanskje å skrive litt mer på de aller korteste innleggene. I hvertfall om du skal ha flere av de.

Denne bloggen får en 3'er av meg rett og slett fordi det ikke min type blogg. Innholdet kan være gøy å lese, men det ble litt for mange "random-innlegg" for min smak. designet gjorde det også litt tungt å lese bloggen. 

Til dere andre: Om dere vil at jeg skal vurdere deres blogger så si ifra her!

Vurdering av annaeliassen

Jeg begynner å vurdere noen av bloggene som meldte seg på i dag, men siden klokken løper av gårde så rekker jeg nok ikke mange i kveld. Jeg får heller ta flere i morra eller noe sånt. Om dere vil at jeg skal vurdere deres blogg så er det bare å kommentere i dette innlegget.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Førstemann ut var denne bloggen:

Header: 

Headeren var søt og ryddig. Jeg liker veldig godt fargene i den, og den passer godt til bakgrunnen på resten av bloggen. En ting jeg ville forandret på er selve teksten. Jeg ville ikke hatt med for eksempel det siste tegnet fordi jeg syntes det gjør selve teksen litt rotete. Ellers var det en veldig søt header.

Design: 

Jeg liker fargene i designet ditt. De rolige fargene gjør bloggen mer behagelig å se på og de passer sammen med headeren du har. En ting jeg ikke likte var at designet ble litt kjedelig på enkelte områder. Sidene av innleggene var veldig tomme, og alt er på en måte samlet på toppen. Sidemenyen kunne vært litt mer oversiktelig etter min mening. 

Innholdet:

Innleggene inneholder mye bilder, noe jeg syntes er et stort pluss! I tillegg er bildene tatt av deg, og ikke bare hentet fra internett. Du oppdaterer stort sett hver dag med nye innlegg og skriver varierte innlegg. Du skriver godt og varierer fint mellom bilder og skrift. Overskriftene er ikke alltid like gode, men passer godt med innholdet i innleggene. 

Alt i alt en søt blogg med fine bilder og innlegg. Bloggen får en 4'er på grunn av helhetsinntrykket av bloggen. Headeren din fanget blikket mitt, men designet trakk ned etter hvert som jeg gikk nedover på bloggen. Det er veldig mange pirketing som gjør at denne bloggen ikke får en høyere karakter, og det skal derfor lite til for å løte bloggen! Stå på videre!

 

Vurdere noen blogger?

Hei! 

Jeg har fått litt inspirasjon av Sandra som har vurdert utrolig mange blogger i det siste! Hun skriver akkurat det hun mener om bloggene, noe jeg syntes er superbra! Jeg ble så inspirert at jeg fikk lyst til å prøve litt selv også. Derfor kan de som vil legge igjen bloggadressen sin i kommentarfeltet slik at jeg kan begynne vurderingen! Jeg vet ikke hvor mange jeg gidder å vurdere, så det blir litt førstemann til mølla her folkens! 

Jeg kommer til å være så ærlig som mulig, både med kritikk og ros, så om du ikke liker å få ærlige tilbakemeldinger så burde du kanskje ikke melde deg på.Noen som vil ha vurdering av bloggen sin?
 

Hadde nesten glemt...

Jeg hadde nesten glemt vekk blogg vs blogg- en som jeg hadde her på bloggen for litt siden! Stemmene var ikke akkurat så vanskelige å telle opp, ble kun to stykker som ville stemme, haha, men helt greit for meg! Mindre arbeid gjør meg aldeles ingen ting. Vinneren fikk begge stemmene og ble:

martekristinem.blogg.no

Min vurdering: 

Det første jeg la merke til da jeg tittet innom denne bloggen var det at bloggen hadde friske farger og nydelige bilder! De aller fleste bildene har hun tatt selv, noe jeg syntes er et stort pluss! Bloggen blir ofte oppdatert og det er fin variasjon i innleggene. Headeren er søt og enkel, noe som passer til designet. Det eneste minuset til denne bloggen er at det av og til ble veldig lite tekst i forhold til bilder. Alt i alt var dette en utrolig fin blogg som jeg anbefaler dere å ta turen innom!

Karakter 5+

Hva syntes dere om vurderingen?